OBISK KOLEDNIKOV PRI PREDSTAVNIKIH OBLASTI

koledniki pri predsedniku g. Borutu Pahorju»Mir in dobro vsem v vaši hiši!« je odmevalo že navsezgodaj v Misijonskem središču Slovenije. Obiskali so nas koledniki iz župnije Sostro, da bi skupaj ponesli novico o Jezusovem rojstvu k različnim predstavnikom oblasti. Pridružila se nam je TV Slovenija, ki je novico prenesla z javljanjem v živo v oddajo Dobro jutro tudi ljudem širom po Sloveniji. Po prikazanem vzorcu koledovanja so koledniki v kratkem intervjuju povedali, kako se na koledovanje pripravljajo, kaj jim to pomeni in pohvalili ljudi, da jih vedno lepo sprejmejo.

Koledniki so se nato skupaj z direktorjem Misijonskega središča Slovenije, gospodom Stanetom Kerinom, odpravili v urad predsednika vlade, kjer jih je prijazno sprejel predsednik vlade, gospod dr. Miro Cerar. Kolednikov je bil zelo vesel in se je po uradnem delu srečanja še nekaj časa z njimi zadržal v neformalnem pogovoru.

Na poti na nadškofijo je sledilo presenečenje. Srečali so gospoda škofa dr. Antona Jamnika. Povabil jih je, da so v uvodu sv. maše, ki jo je nekaj minut kasneje daroval v ljubljanski stolnici, ponesli veselo oznanilo tudi prisotnim vernikom in jih s tem presenetili. Tudi zaradi tega nepredvidenega obiska je bila skrinjica z darovi ob koncu dneva na veselje kolednikov malo težja.

Z rahlo zamudo so nato odhiteli na nadškofijo, kjer so jih pričakovali in z veseljem sprejeli: nadškof msgr. Stanislav Zore, pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar in sodelavci. Kratko druženje je bilo zelo sproščeno in koledniki so se hitro zapletli v prijeten klepet z njimi.

Skozi snežinke, ki so začele bolj na gosto padati, so obiskali tudi nunciaturo. Apostolski nuncij msgr. dr. Juliusz Janusz jih je sprejel v novih prostorih, v katere se je nunciatura preselila pred kratkim. Tudi njegov sprejem je bil zelo topel in se je končal s prijetnim kramljanjem ob soku in piškotih.

Ker je kolednike že preganjal čas, so na hitro obiskali še sodelavci založbe Družina, Slovensko Karitas in Škofijsko Karitas Ljubljana. Mudilo se je na sprejem k predsedniku države, gospodu Borutu Pahorju. Uradnemu delu sprejema je sledilo skupinsko fotografiranje in druženje ob kozarčku soka.

Veseli smo, da so predstavniki oblasti sprejeli obisk kolednikov in predstavnika Misijonskega središča in se zahvaljujemo kolednikom župnije Sostro: Piji in Miji Sluga, Evi Lavriha in Mihu Trkovu, ter še posebej spremljevalcu in šoferju Janezu Moškriču. Želimo jim, da bi še naprej z veseljem v hiše prinašali »mir in dobro«.

Saša Sever Žuntar